יום שישי, 23 במרץ 2012

דבלין עיר של אופניים

 לאחרונה פורסם באחד מאתרי הרכיבה בדבלין על מסלול אופניים חדש שנפתח באופן רשמי השבוע באזור התעלה הגדולה (Grand Canal), הגבול הדרומי של מרכז דבלין (הידוע גם כ-Inner City, החלק של העיר התחום בין התעלה הגדולה מדרום לבין התעלה המלכותית מצפון). בדבלין מאות קילומטרים של שבילי אופניים ובצמתים אחדים ניתן להבחין ברמזורים יעודיים לאופניים. אך המסלול החדש' שלמעשה רובו סלול כבר זמן רב, הוא הראשון שמופרד משאר התנועה לחלוטין ומכיל רמזורי אופניים עם חיישנים בכל צומת.

המסלול מתחיל (או נגמר) בגשר פורטובלו (Portobello) ומסתיים (או מתחיל) בגשר סמואל בקט שעל נהר הליפי.
אתם מוזמנים לראות כיצד המסלול נראה וכיצד יש לרכוב בו ולהתנהג בהתאם לכללים בסרטון הבא:



זו גם הזדמנות נהדרת להרחיב במעט על רכיבה בדבלין. דבלין היא עיר של אופניים!

מבחינת האקלים, הטמפרטורה תמיד נוחה. האקלים ממוזג, אף פעם לא חם מידי ורק לעיתים נדירות קפוא. אין באוויר את הדביקות האופיינית לערים שלחופי הים התיכון. על אף הסטיגמה על הגשם שלא פוסק, כמות המשקעים בדבלין גבוהה רק במקצת מאשר בתל אביב, אם כי הגשם מתפרס על פני כל השנה, מה שאומר שכאשר הוא יורד, על פי רוב מדובר בלא יותר מאשר טפטוף קל. אז אל תתנו לסטטיסטיקה על כ-20 ימי גשם בחודש להרתיע אתכם.

גם, כמאמר הקלישאה, הגודל כן קובע. דבלין אינה גדולה, באופן יחסי, כך שאם מחוז חפצכם לא נמצא מספר דקות הליכה מכם, הוא ודאי נמצא מספר דקות רכיבה מכם. אופננים הם בהחלט אפשרות זולה יותר ממכונית, שלא לדבר על התסכול אשר במציאת חניה.

כפי שכבר הוזכר, בעיר סלולים מאות קילומטרים של שבילי אופניים, מקצתם משולבים עם נתיבי תחבורה ציבורית.
לשם המחשה, אתם מוזמנים להסתכל במפה המציגה את כל שבילי האופניים בדבלין נכון לשנת 2007. בחמש השנים האחרונות כאמור, הרשת התרחבה אף יותר.

אמנם איש לא כופה על התושבים לרכוב, אבל המדיניות העירונית והממשלתית שכוללת השקעה בתשתיות למען המדוושים - מסלולים האופניים הנ"ל, עמדות לנעילת האופניים בכל פינה, החזרי מס על רכישת אופניים, פעילויות להגברת המודעות לרכיבה במימון השלטונות, עמדות אוטומטיות להשכרת אופניים כמעט בחינם ועוד - מביאה לכך שדבלין גדושה ברוכבים.

כפועל יוצא, בשעות מסוימות אין זה תענוג גדול לרכוב. תמצאו עצמכם נאבקים עם רוכבים אחרים על אותה פיסת קרקע או נתיב. קשה לשים את האצבע על השעה המדוייקת, אבל פחות או יותר בין שבע וחצי עד תשע וחצי בבוקר ובין ארבע לשש אחר הצהריים, השתדלו לא להיתקע בשבילי האופניים בדבלין אלא אם אתם בטוחים כיצד להגיע ליעדכם.

אם אתם מבלים בדבלין זמן קצר ולא יוצאים ממרכז העיר, אולי מוטב לא לשכור אופניים. זוג רגליים בהחלט יספיקו. רוב השנה גם תוכלו לעצור את אחד החבר'ה של אקו קאב, מין ריקשה או תלת אופן מונע בפדלים, שישמחו לעשות לכם סיבוב בעיר בחינם (למיטב ידיעתי השירות זמין בין אפריל לדצמבר מעשר בבוקר עד שבע בערב).
מאידך, אם אתם רוצים לטעום עוד ממה שדבלין יכולה להציע, אופניים הם בהחלט בחירה מצויינת.

לדוגמא, תוכלו לשכור אופניים בכניסה לפארק פיניקס, אחד הפארקים העירוניים הגדולים בעולם. המחיר ליום הוא 20 אירו, נכון לשעת כתיבת שורות אלו. ללא אופניים, תתקשו לכסות את הפארק ושלל האטרקציות שבו (גן החיות של דבלין, אגמים, צבאים המסתובבים חופשיים בפארק, בית הנשיא, מגורי השגריר האמריקני, צלב ענק שנותר מביקור האפיפיור, בית פארמלי המשמש למגורי אורחים רמי מעלה ועוד).
ישנם כמובן מקומות רבים בדבלין שאופניים יעזרו לכם להתנייד אליהם, אבל על פי רוב גם אוטובוס יביא אתכם אליהם, בעוד שבפארק פיניקס, ההגעה למקום היא רק תחילתו של מסע מופלא.

אם אתם מעוניינים לקרוא עוד על רכיבת אופניים בדבלין אני ממליץ לעיין באתרים הבאים:
Dublin City Cycling ממנו הבאתי את הכתבה בפתיח.
Cycling In Dublin שגם כן דן באותו נושא, אפילו ביתר פירוט.

 באותו אתר גם תוכלו לקרוא את הכתבה הבאה, המסבירה כיצד להפעיל את החיישן של הרמזור שעל פי רוב מתעלם מכלי רכב דו גלגליים. הם מביאים את הסרטון הבא, מארה"ב, שמסביר על החיישנים ונותנים עוד כמה טיפים יחודיים לדבלין:




ועוד על תחבורה ציבורית בדבלין  אפשר לקרוא בקטע הזה מהבלוג.
זיכרו, באירלנד נוהגים ורוכבים באותו צד של הכביש כמו בבריטניה, הווה אומר בנתיב השמאלי... אם אתם לא רגילים לכך, זה לא ביג דיל, אבל בהחלט מומלץ לרכוב במשנה זהירות!
רכיבה נעימה!

יום שלישי, 20 במרץ 2012

היכן ללון באירלנד?


ובכן, רשימה מסודרת על מקומות לינה באירלנד תבוא בעתיד, אולי. אחרי הכל, אתרים למציאת חדרים ומיטות קיימים למכביר, גם עבור אירלנד.
אבל עד שזה יקרה, רציתי לשתף את הקוראים בכתבה שקראתי לאחרונה על רשימת מחירי מקומות הלינה, או ליתר דיוק המלונות, בערים שונות באירלנד.

באופן אינטואיטיבי, הייתי מנחש שדבלין, עיר הבירה, תהיה היקרה שבערי אירלנד. אז מסתבר שלא כך הדבר, לפחות בכל הקשור למחירי המלונות.
ווסטפורט (Westport) במחוז מיו (Mayo) היא העיר בה המחיר הממוצע לחדר ללילה הוא הגבוה באירלנד - 111 אירו.
במקום השני, קילקני (Kilkenny, עיר מקסימה) עם 107 אירו בממוצע עבור לילה במלון.
דבלין מגיעה רק למקום התשיעי באירלנד, על פי אותה רשימה, עם 76 אירו ללילה.

הרשימה המלאה מופיעה כאמור בכתבה.
עוד מסופר בכתבה כי מידה אירופי, אירלנד היא בין הזולות שבמדינות שנסקרו (18 במספר) עם ממוצע של 81 אירו ללילה עבור חדר מלון.

ואחרי המחמאות לאי האיזמרגד, כמה מילות ביקורת. הכתבה מצניעה את המקור לסקר. הוא מוזכר אי שם בפסקה השנייה מהסוף כ-hotels.com.
לא ניסיתי להתעמק בשיטות המחקר של האתר, זאת הקוראים מוזמנים כמובן לעשות. תוכלו להעמיק בעניין בקישור הבא.

אם לשפוט על פי המידע הזמין על אירלנד בכתבה, הרי מקומות קטנים ונידחים על פי רוב יסבלו ממוצע מחירים גבוה יותר, בעיקר משום שהיצע המלונות בהם נמוך יותר. בערים גדולות היצע החדרים רב יותר ולכן המחיר לחדר זול יותר. יתרה מכך, סביר יותר שתמצאו חדר זול מאוד בדבלין מאשר, נאמר, בקילקני. מספיקים מספר מלונות זולים במיוחד בפרבר מרוחק של העיר על מנת להוריד את הממוצע. בערים הקטנות לעומת זאת, כל מלון קרוב למרכז ואין מספיק יזמים שישקיעו במלונות זולים.

בכל אופן, לפחות יש בנתונים אינדיקציה שלא הכל יקר באירלנד או דבלין יקר. כמו תמיד, צרכנות נבונה יכולה לחסוך כסף רב. רצוי לבדוק מספר מלונות בטרם בוחרים באחד ומומלץ לבדוק ביקורת שכתבו מבקרים קודמים.
ואולי עדיף לבחור באכסניה או בית הארחה זולים ולהשקיע מעט יותר בדברים החשובים באמת בטיול?!


 מלון Bewleys בבולסברידג', דבלין להמחשה

יום שבת, 17 במרץ 2012

יום פטריק שמח!

יום פטריק שמח לכל הקוראים. לכבוד יום חג זה, קבלו מעט מוזיקה אירית מסורתית:



ואחד שאני צילמתי במסגרת הפסטיבל המסורתי לפני שנתיים:


ואם אתם עדיין תוהים מה לעשות באירלנד השבוע, אני ממליץ לקרוא את הקטע הקודם בבלוג זה.


 אירלנד, אי האיזמרגד, ביום נדיר בו האי כולו לא כוסה בעננים. מתוך עמוד הפליקר של נאס"א


סרטון של מצעדי יום פטריק הקדוש מרחבי אירלנד מאז 1985 מערוץ היוטיוב של RTE

יום ראשון, 11 במרץ 2012

חגיגות יום פטריק הקדוש

ביום שבת הקרוב, ה-17 במרץ, יחול יום פטריק הקדוש, סנט פטריק דיי (הידוע באנגלית כ-St Patrick's Day או Paddy's Day).
הקדוש פטריק הוא הפטרון של אירלנד, אי האיזמרגד. החגיגות כמובן אינן מוגבלות לאירלנד. היום הוא יום חג ברחבי העולם, לפזורה האירית ובכלל. אבל כמובן, מה יותר נהדר מלחגוג את היום הירקרק באי בו הפיץ פטריק את בשורת הנצרות?

אצא מנקודת הנחה שרוב הקוראים בעברית לא מתעניינים באספקט הרוחני של החג וגם קדושים נוצרים הם לא בדיוק העניין החשוב להם ביום פטריק הקדוש. אך אם בכל זאת אתם מעוניינים לקרוא מעט יותר על האיש ופועלו, אי שם במאה החמישית לספירה, הערך בוויקיפדיה העברית בהחלט יעשה את העבודה.

אז מה אפשר לעשות אם במקרה נקלעתם לאי הירוק באמצע חודש מרץ?

המקום הטוב ביותר לתכנן את הפעילות ליומו של פטריק הוא האתר של פסטיבל פטריק הקדוש בדבלין.
האתר מרכז את האטרקציות הפתוחות לקהל במהלך כשבוע של חגיגות (ארבעה ימי פעילות מה-16 עד ה-19 במרץ). כל הפעילויות מרוכזות בעמוד הזה.

אולי החשובה שבהן היא המצעד של יום פטריק הקדוש. בכל שנה הוא מתקיים בדיוק ב-17 במרץ. השנה, 2012, היום הזה הוא שבת, כך שהמצעד צפוי להיות גדוש במיוחד (למען ההגינות, מדובר ביום שבתון, Bank Holiday, בכל מקרה. השנה הוא פשוט נדחה ליום שני, מיד לאחר סוף השבוע).

המצעד יוצא מכיכר פרנל בצפון העיר, עובר דרך רחוב אוקונל, חוצה את נהר הליפי בגשר אוקונל, ממשיך דרך רחוב ווסטמורלנד ומתעקל ימינה לקולג' גרין, דיים סטריט, פונה שמאלה לאחר קתדרלת כרייסטצ'רץ' (האנגליקנית) ומסתיים באזור קתדרלת פטריק הקדוש (הקתולית), לא הרחק משם, לאורך רחוב פטריק הקדוש.

צפו לתלבושות ססגוניות, מוזיקה ואווירת קרנבל נהדרת. ילדים עם דגלים ירוקים-לבנים-כתומים בידם או מצויירים על פניהם, אנשים עם מגבעות ירוקות ונערות עם כובעי לפרקון.
בעבר התנדבתי במצעד וצעדתי לאורכו, אוחז בדגל לפני אחת הלהקות. בשנה אחרת עמדתי בקהל ליד כרייסטצ'רץ'.
קשה לתאר את הכיף שבשהשתתפות במצעד, הן כצועד והן כצופה. אולי תמונות וסרטונים שצילמתי במרוצת השנים יעשו את העבודה. הנה רק חלק:


הלהקה עמה צעדתי עוברת באוקונל 2009

הלהקה עמה צעדתי בהכנות אחרונות 2009

צופים ליד קתדרלת פטריק הקדוש 2009

הענק 2010

תרנגול על חביתת ענק 2010

צופים וצופות במצעד 2010


רוכבת על סוס 2010

יציע הכבוד ברחוב אוקונל מעט לפני המצעד 2011

וכאמור סרטונים מהמצעד לפני שנתיים שיעזרו להמחיש איך המצעד נשמע ומרגיש:



וסרטון מההכנות למצעד ב-2009:



יכולתי לכתוב על המצעד עוד רבות ולשבץ עוד תמונות וסרטונים, אבל צריך להשאיר טעם לעוד...

במידה ומצעדים הם לא הטעם שלכם, אך אתם בכל זאת אוהבים לפסוע ונמצאים בדבלין ב-17 במרץ, תוכלו לנסות את ההליכה המסורתית מהווט' (Howth) לדן לירי (Dun Laoghaire, כן, זה מבוטא דן לירי. על הגיה אירית אולי בפעם אחרת) או בכיוון ההפוך, לאורך מפרץ דבלין.
ניתן לצעוד לאורך 8 או 16 מיילים (כ-13 עד 26 קילומטר) בכל אחד מהכיוונים.
עוד פרטים על הצעדות בדף הזה.

עוד אירוע המתקיים מידי שנה הוא הפנינג הענק בכיכר מריון (Merrion Square) בלבה הג'ורג'יאני של דבלין.
האירוע מתקיים ביום ראשון, ה-18 במרץ, בין שתיים עשרה לשש.
פרטים על האירוע בדף הזה.

בעיקרון, במקום ישנן אטרציות שונות והפעלות לילדים. תוכלו להסתובב בין ביתנים, לראות הופעות, לקנות מזון מהיר, להשתשעשע במתקני שעשועים או להשקיף על דבלין ממרומים בסיבוב על גלגל הענק.

הנה מספר תמונות משנים עברו:

צפרדע ירקרקה

צעצועים וגלגל ענק

אחד המופעים היותר ביזאריים

בתופים ובמחולות

כיכר מריון נשקפת מהגלגל הענק


ילדה מאבדת נעל על אחד המתקנים

שפים צרפתיים


ובכן, התמונה האחרונה נראית תמימה, אבל מדובר באחד המופעים המטורפים ביותר שראיתי. שני הבחורים האירים, לבושים ומדברים כשפים צרפתיים נגנו על סירים, הכינו פופ קורן אחד על ראש האחר ועוד שלל דברים שהביאו להתקהלות הורים עם ילדים.
ואז הם פשוט החלו להתפשט ורקדו עירומים, רק מחבתות מכסות את ערוותם. הילדים והוריהם נותרו בפה פעור!
זה השלב שבו נטשתי את המופע הסוטה במעט.
כך זה נראה:



אני לא בטוח אילו מופעים בדיוק יהיו השנה. אבל נסיון העבר בהחלט מראה ששווה להגיע למקום, אם אתם לא בהנג הובר רציני מהמשקאות של הלילה הקודם.

כאמור, ישנן עוד תערוכות, הפעלות וסיורים לאורך השבוע, כך שאם התמזל מזלכם להיות בדבלין בסנט פטריק'ס, נצלו זאת. העדלאידע של פורים אפילו לא מתקרבת לחוויה של פטריק הקדוש.

הואיל ואני מתגורר בדבלין, מטבע הדברים התמקדתי במה שאפשר לעשות בעיר הנאווה. אבל כאמור, מצעדים מתקיימים בערים שונות ברחבי העולם (מספרים שהמצעד בניו יורק הוא הגדול והעתיק מביניהם. הראשון החל לפני 251 שנה, ב-17 במרץ 1762, לפני שהוכרזה העצמאות של ארצות הברית).
בעמוד הבא רשימה של כל המצעדים ברחבי הגלובוס, כולל אלו בערים שונות ברפובליקה ובצפון אירלנד.

אז היכן שלא תהיו בעולם, יום פטריק שמח!


ואם אתם מעוניינים לקרוא דברים שכתבתי על יום פטריק הקדוש לפני שנתיים ולראות תמונות ישנות מאירלנד שפורסמו על ידי ספריית הקונגרס האמריקני, אתם מוזמנים לקרוא את הקטע הבא בבלוג מה המצב.

יום שישי, 9 במרץ 2012

Up Went Nelson In Old Dublin

בחשבון הפליקר של הספריה הלאומית של אירלנד חלקו את התמונה הבאה במסגרת פרויקט "היום לפני" בו הם מעלים תמונה שצולמה באותו יום בעבר:

רחוב אוקנל, דבלין, 9 בספטמבר 1966 (מכאן)


בצד שמאל ניתן לראות את בית הדואר המרכזי של דבלין, בחזית התמונה אנשים רוכשים את העיתון היומי וברקע העמוד של נלסון (Nelson's Pillar) שעמוד במקום עד ה-8 בספטמבר 1966, אתמול לפני 46 שנה.

העמוד פוצץ על ידי ה-IRA, המחתרת האירית, לציון 50 שנה למרד חג הפסחא (Easter Rising).
העמוד, כפי שניתן לראות, לא נהרס בשלמותו. מספר שבועות לאחר מכן על ידי הצבא, הואיל ומדובר היה במבנה מסוכן.

לכבוד הארוע נכתב השיר המפורסם הבא:



אם תבקרו במקום כיום, לא תמצאו זכר לעמוד של נלסון. במקום, ניצב כיום הספייר, החוד של דבלין.

עוד על רחוב אוקונל כאן.

יום שני, 5 במרץ 2012

צ'ה גווארה והלב של או'טול

צ'ה גווארה חוזר גולווי
לפני מספר ימים התפרסמה ידיעה על מחלוקת סביב הקמת פסל לכבוד ארנסטו צ'ה גווארה, המהפכן הידוע שמוכר לכם בוודאי מהספר/סרט דרום אמריקה באופנוע או מהטי שירט. אה, כן, הוא גם היה רופא.
בכל מקרה, מועצת העיר גולווי (Galway), עיר מדהימה ביופיה במערב אירלנד, החליטה להקים מונומנט לכבודו של גווארה, שהיה, כמו בערך כל אדם בעולם, בעל שורשים איריים, ובאופן ספציפי מאזור העיר.
הפסל ימומן מתרומות שיוזרמו לקרן שתוקם על ידי שגרירויות קובה וארגנטינה באירלנד.

לרבים צ'ה מייצג רוח מהפכנית, שאיפה לשוויון ורוח נעורים (בניגוד, נאמר, לפידל קסטרו שלא מצא את מותו יפה וצעיר). לרוב הגדול בימינו השם כבר לא ממש אומר הרבה, מעבר למוצרי הצריכה שציינתי לעיל, בעיקר חולצת הטי. \
ויש כאלו שרואים בו רב מרצחים. כך למשל יושבת ראש ועדת החוץ של בית הנבחרים האמריקני, Ileana Ros-Lehtinen, שנולדה בקובה, אמרה שבמקום להנציח את הרוצח הארגנטיני ראוי שינציחו את קורבנותיו הקובנים.

ובכן לא אכנס כאן לוויכוח, אבל אם כל מי שאחראי איכשהו להרג היה נחשב רוצח, אזי כמעט כל ראש מדינה יכול היה להיחשב לרוצח. בסופו של דבר, התשובה לשאלה מיהו רוצח במקרה של מלחמות ומצבי לחימה, תלויה לא מעט בזהות השואל. כנאמר, הטרוריסט של צד אחד הוא לוחם החופש של הצד האחר...

בכל מקרה, יהיה מעניין לבקר ביד גווארה, איש גולווי, לכשתוקם.

עדכון מ-11 באפריל 2012
 החלה בניית הפסל של צ'ה גווארה בגולווי.


הלב של או'טול
בבוקר יום שבת נגנבו מקתדרלת כרייסט צ'רץ' בדבלין שרידים של קדוש העונה לשם לורנס או'טול (Laurence O'Toole).
ליתר דיוק, אנשים חסרי לב, גנבו את לבו של או'טול שהיה שמור בתצוגה במרתפי הקתדרלה.
לפי שעה, הלב האבוד טרם נמצא.

אגירה אובססיבית של שרידי אדם היא סטייה, אבל הכנסיות, במקרה הזה הכנסיה האנגליקנית (או "הכנסיה של אירלנד, כפי שהיא מכונה בעיר), סבורות שבכך ימשכו מאמינים ותיירים. גניבה של חלקי גוף מהמסכנים המאמינים בסגולותיהם היא סטייה אף גדולה מכך.
אם במקרה מצאתם את הלב של או'טול, הודיעו על כך מיד למשטרה (Garda). חייגו 112 מכל טלפון באיחוד האירופי.

(עדכון קצרצר, אני רואה שהעניין התפרסם גם ב"הארץ", אז הנה לכם קישור לידיעה בעברית)

ועד כאן להפעם בחדשות מאי האיזמרגד.

יום ראשון, 4 במרץ 2012

אביב אירי

ובכן, על אף שחודש ינואר היה חמים מהרגיל והעצים והפרחים החלו לפרוח מוקדם השנה, חודש מרץ הוא החודש בו האביב מגיע רשמית. על אף שמזג האוויר באירלנד נוח רוב ימות השנה, לא קר מידי ולא חם מידי, בכל זאת יש באירלנד ארבע עונות מובחנות והאביב הוא אחת היפות בהן (יחד עם הקיץ, החורף והסתיו, כמובן). ואל תתנו לחולצות מהסוג הזה להטעות אתכם.

אז לכבוד האביב, הנה שלושה מקומות קסומים לבקר בהם באזור דבלין במשך כל ימות השנה ובמיוחד באביב.

הגנים הבוטנים - The Botanic Gardens in Glasnevin
כשהייתי בבית הספר היסודי לקחו אותנו לטיול בגן הבוטני בירושלים וזה הוריד בי את החשק לבקר בגנים בוטנים. כנראה שכילד העדפתי לבקר בגני חיוצ. כשהייתי בגן הבוטני באמסטרדם לפני כעשור, הלהט לבקר בגנים בוטניים לא חזר אלי. גם בסיאול בירת קוריאה החשק להיות אוהד גנים בוטנים לא בא. קיו גארדנס בלונדון היו נחמדים, אולי זה רק משום שאני חובב פגודות, אבל הם עצומים ומתישים, מה שאומר שביקור במקום כולל צעדות ארוכות על כרי דשא משעממים.

אבל אז עברתי לדבלין. במשך השנה הראשונה בדבלין התגוררתי בגלזנבין (Glasnevin), סמוך למקום, והייתי מבקר בגנים לעיתים קרובות. התאהבתי! הסנאים במקום חברותיים ושמחים לאכול אגוזים שהמבקרים מאכילים בהם אותם. הגנים הפעילים במקום מעל מאתיים שנה מכילים עצים מרחבי תבל, סקויה מקליפורניה, עצים נדירים שעד לא מזמן מדענים סברו שנכחדו ועוד.

לא משנה כמה פעמים תבקרו במקום, בכל פעם תגלו בו פינת חמד חדשה. פסל שהתקינו בו, גינת ירק שזה עתה נטעה, מבוך תירס (בסוף הקיץ), עץ שלא הבחנתם בו קודם, אנפה שהחליטה לנוח באגמון. ואם קר, החממות הוויקטוריאניות יחממו אתכם בצל עצי הבננה והדקל.

וכמה זה יעלה? אל תתנו לביתן בכניסה להטעות אתכם, הכניסה למקום חינם אין כסף. הם גם עושים סיורים בסופי שבוע ומרכז לימודי פעיל במקום במהלך השבוע.
ניתן להגיע למקום באמצעות קו 4 ו-9 מרחוב אוקונל לכיוון צפטן (וישנם עוד כמה קווים עליהם תוכלו לשאול במרכז של דבלין בוס ברחוב אוקונל).
עוד מידע על המקום כאן.



סטיפנ'ס גרין - Stephen's Green

אם לא מתחשק לכם להרחיק מלב העיר או שאתם קצרים בזמן בביקורכם בעירנו הנאווה, נסו לבקר בסטיפנ'ס גרינס, הידוע בקיצור כ"דה גרינס".
הפארק עליו תקראו בכל מדריך תיירים נמצא בלבה הג'ורג'יאני של דבלין, מצדו הדרומי של נהר הליפי.

גם כאן, מדובר במקום שבכל שבוע שתבקרו בו, הוא ייראה פשוט אחר. פרחים פורחים, אחרים קמלים, עלים נושרים, אחרים מלבלבים ובקיצור גן מדהים בלב העיר.
בשל המיקום המרכזי המקום הומה רוב השנה. בימי שמש חמימים תתקשו למצוא כר דשא פנוי לישיבה (ויש במקום הרבה דשא), במיוחד כאשר סטודנטים מטריניטי קולג' יושבים במקום.
חוסר האינטימיות גם מבהיל את הסנאים שפחות ששים לשחק עם המבקרים.

עוד על המקום בוויקיפדיה.




והנה סרטון שצילמתי בפארק בבוקר יום ראשון אחד בשבע בבוקר, בטרם המבקרים החלו צובאים על המקום:



פאוארסקורט - Powerscourt
אתם ודאי אוהבים את ההנאמי (花見 Hanami), הצפייה היפנית המסורתית בפרחים. ובכן, לא צריך להרחיק עד יפן כדי לחזות בגנים יפנים מרהיבים. באזור דבלין קיימים שני מקומות.
הגנים היפנים בקילדייר, מזרחית לדבלין, בהם אני מתכוון לבקר באביב הזה (ולכן לא אוסיף מילה בטרם ביקרתי במקום).

הגנים בפאוארסקורט שליד העייר אניסקרי (Enniskerry), דרומית לדבלין, בהרי וויקלו.
ובכן, לכנות את המקום גנים יפנים יהיה לעשות עוול עם המקום. מדובר בהרבה יותר מזה!

אחוזה? יש, אם כי אל תצפו לטירה מהאגדות, אלא יותר בבית אצילים חביב שהוסב למרכז מסחרי שוקק.
גנים מרהיבים? בהחלט! מדובר באחד הגנים המרהיבים שראיתי, מעוצב בסגנון איטלקי.
פסלים? גן איטלקי, כבר אמרנו? במיוחד אהבתי את פסלי הסוסים המכונפים בסמוך לאגם טריטון.
הרים? המיקום האסטרטגי של פאוארסקורט בלב הרי וויקלו, הידועים כ"גן של אירלנד" מכתיב נוף עוצר משימה. אם לדקדק, הפסגה של שוגר לוף (Sugar Loaf), לא הרחק משם קופצת לעיניים מיד כשפוסעים לתוך הגן.
מזרקות? בלב אגם טריטון הנמצא במרכז הגן ישנה מזרקה יפהפיה. ויש עוד כמה בגנים שנמצאיםבצדו של הגן.
בית קברות לחיות? בקצה האחוזה תמצאו את בית הקברות לחיות המחמד של המשפחה. מכלבים נאמנים, דרך סוסים אציליים ועד פרות שהניבו רבבות גלוני חלב!

וכן, יש גם את הגנים היפנים, המעוצבים בטוב טעם ושלא נופלים מאלו בהם ביקרתי בטוקיו, קיוטו ונארה.

בניגוד לשני המקומות האחרים, תצפו להיפרד משמונה אירו וחצי. אבל זה בהחלט שווה את זה!
ההגעה למקום בקו 44 ממרכז העיר (למשל מכיכר מריון) לאניסקרי והליכה נינוחה של כעשרים דקות עד לאחוזה. לחילופין ניתן להגיע למקום ברכב כמובן.



ובכן, עד כאן להפעם. כמובן, יכולתי למלא חמישה, עשרה ואף מאה מקומות בהם נהדר לבקר באביב באזור דבלין. אבל נסתפק בשלושה עבור האביב הקרוב.
אלעד